Met onze preventieve zorg willen we gezondheidsrisico’s bij u zo vroeg mogelijk vaststellen. Zo kunnen we u onder andere helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Door u te helpen bij bijvoorbeeld het aanpassen van uw leefstijl en leefomgeving, kunt u langer gezond thuis blijven wonen.
Onze thuiszorgmedewerkers zijn er om u preventieve zorg te bieden. Zo kan de wijkverpleegkundige meerdere keren per jaar met u praten. Bijvoorbeeld over uw lichamelijke gezondheid. Maar ook over;
- uw kwaliteit van leven,
- mentaal welbevinden,
- sociale situatie
- en hoe u dagelijkse bezigheden gaan.
Deze gesprekken kunnen wij ook met u voeren als u nog geen gebruik maakt van onze thuiszorg. Als dat nodig is zorgen we er ook voor dat we u in contact brengen met andere zorgverleners.
Heeft u hulp nodig bij uw persoonlijke verzorging? Dan kunnen wij u ondersteunen. Bijvoorbeeld bij:
- opstaan en naar bed gaan
- wassen/douchen
- aan- en uitkleden
- steunkousen aan- en uittrekken
- eten en drinken
- innemen van medicatie
- toedienen van oogdruppels
Als u ziek bent, last heeft van een handicap of andere gezondheidsklachten heeft, kan het huishouden zwaar vallen. Daarbij kunnen we u helpen. Samen met u kijken we wat wij van u kunnen overnemen of waarbij wij kunnen begeleiden. U kunt hierbij denken aan schoonmaken, wassen, stofzuigen, maar ook zorg rondom de maaltijd.
Digitale hulpmiddelen kunnen u helpen langer gezond en zelfstandig te blijven. Deze slimme zorgtechnologie maakt uw leven makkelijker, rustiger en veiliger.
Bekijk de mogelijkheden van onze Virtuele Thuiszorg.
Het kan zo zijn dat u thuis verpleging nodig hebt. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, of bij een acute of chronische ziekte. Dan bieden onze deskundige verpleegkundigen u die zorg.
Wij geven thuis stoma- en wondzorg, katheterzorg, medicatie/injecties en pallatieve zorg. Ook bieden wij nachtzorg. Dit is zorg die niet kan wachten tot de volgende ochtend, en plaatsvindt tussen 23:00 ’s avonds en 07:00 ’s ochtends. Daarnaast geven wij ook voorlichting en advies over hoe u zelf zo goed mogelijk zelfstandig kunt blijven wonen, eventueel met hulpmiddelen.
Sommige wonden genezen niet. Of blijven langdurig aanwezig. Bij die wonden kan een wondverpleegkundige van Attent u helpen. Deze verpleegkundigen verzorgen wonden zoals:
- Wonden die niet genezen.
- Operatiewonden die tijd nodig hebben om te genezen.
- Wrijf-en doorligwonden (zoals decubituswonden) die bijvoorbeeld ontstaan doordat u bedlegerig bent.
Ook helpen we u met complexe wondzorg. Een wond die langer dan drie weken nodig heeft om te genezen valt onder complexe wondzorg. Met complexe wondzorg helpen we u bij wonden die zijn ontstaan door:
- Diabetes
- Een ongeluk
- Een operatie
- Kanker
- Vaatproblemen
Ook kan een wondverpleegkundige u helpen bij het voorkomen van wonden.
Om wonden te behandelen werkt de wondverpleegkundige met een wondbehandelplan. Hierin heeft de verpleegkundige aandacht voor de genezing van uw wond, maar ook voor bijvoorbeeld pijnbestrijding. Hij/zij/hen zorgt ervoor dat dit plan uitgevoerd wordt, en overlegt met de arts als dat nodig is.
Onze wondverpleegkundigen begeleiden en adviseren ook mensen die voor u zorgen. Bijvoorbeeld uw mantelzorger, (huis)arts of verpleegkundige. Daarbij kijken zij ook of u aanvullende hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld in de vorm van zorghulpmiddelen zoals een speciaal matras. Of met advies over voeding.
Wondzorg inschakelen
De wondverpleegkundige kan worden ingeschakeld door uw wijkteam, de huisarts of het ziekenhuis. Hebt u een wondverpleegkundige zorg nodig of vragen over onze wondzorg? Neem dan contact op met het wijkteam of uw huisarts.
Samenwerkingspartners
Met deze partijen werken wij samen om de beste wondzorg te leveren
- Thuiszorgorganisaties
- Coöperatie IJsselstromen
- Huisartsen in de regio’s waar Attent Zorg en Behandeling werkzaam is (Doesburg, Rheden, Velp, Dieren, Arnhem, Elst)
- Ziekenhuis Rijnstate
- Gelre ziekenhuis
- Radboud Ziekenhuis Nijmegen
- Canisius Wilhemina Ziekenhuis
- Slingeland Ziekenhuis
Mensen met dementie zijn steeds vaker vergeetachtig. Of hebben moeite met dagelijkse taken. Geldt dit voor u? Dan kunt u bij ons terecht, ook als u alleen vermoedt dat u dementie heeft. Een van onze casemanagers dementie kan u helpen.
Wat is een casemanager dementie?
Een casemanager dementie biedt u gespecialiseerde ondersteuning. Onze casemanagers dementie zijn professionals met jarenlange ervaring in de zorg. Deze casemanager is de vaste begeleider van u en uw naaste of mantelzorger in het hele proces dat dementie is. Vanaf het ‘niet pluis-gevoel’ helpt diegene u en uw mantelzorger. Hij/zij/hen;
- beantwoordt vragen over de ziekte,
- geeft advies,
- vraagt indicaties aan,
- legt contact met andere zorgprofessional,
- en regelt de zorg die u nodig heeft.
Een casemanager kan ervoor zorgen dat u thuis zorg ontvangt,, of in een van onze Attent-huizen als dat nodig is. Alle casemanagers van Attent werken volgens de zorgstandaard dementie (zie de website van Alzheimer Nederland).
Wanneer contact opnemen?
Neem contact met een casemanager op wanneer:
- Er vermoedens of verschijnselen zijn van dementie.
- U of uw naaste de diagnose dementie net te horen heeft gekregen.
- Er sprake is van overbelasting van mantelzorgers door dementie van een naaste.
- U een vraag heeft over indicaties en wonen waarbij dementie een rol speelt.
Samenwerkingspartners
Onze casemanagers werken samen met andere zorgprofessionals die bij u betrokken zijn. Bijvoorbeeld uw huisarts, POH-er (Praktijk Ondersteuner Huisartsenzorg), geriater, GGZ, verpleegkundige of activiteitenbegeleider.
Meer informatie of een afspraak maken?
Als u één van onze casemanagers dementie wilt inschakelen of meer informatie wilt, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0800 288 36 89. Ook kunt u op de website van het Netwerk dementie Arnhem e.o. kijken voor de de contactgegevens van onze casemanager dementie bij u in de buurt.
Zelfstandig blijven wonen gaat gemakkelijker als uw dag structuur heeft. Lukt dat nu niet zo goed? Dan kunnen wij u helpen met individuele begeleiding. Met deze begeleiding helpen wij u bij het vinden van een prettig dagritme en het behouden of verbeteren van uw zelfredzaamheid. Daarbij helpen we u met verschillende zaken zoals:
- Gezondheid en persoonlijke verzorging
- Zelfstandig wonen
- Financiën
- Sociaal netwerk
- Ondersteuning van uw mantelzorger
- Zinvolle daginvulling
U kunt deze hulp ontvangen als u:
- een verstandelijke beperking heeft,
- lichamelijke (somatische) aandoening(en) heeft,
- een geriatrische beperking heeft,
- GGZ-cliënt bent,
- aangeboren hersenletsel heeft.
Heeft u soms wat minder energie om te koken of wordt dit lastig voor u? Dan kan het moeilijk worden om gezond en voedzaam eten op tafel te zetten. Terwijl dit u juist goed doet. Maak dan gebruik van onze Maaltijdservice. Daarmee kunt u uw maaltijd thuis laten bezorgen, of dineren in één van onze restaurants.
Met Attent Persoonsalarmering kunt u onze alarmcentrale waarschuwen. Bijvoorbeeld als u thuis ongelukkig valt, onwel wordt of er iets anders gebeurt waardoor u hulp nodig heeft. Met onze personenalarmering kunt u altijd hulp inroepen van buitenaf. 24 uur per dag, zeven dagen per week. Met één druk op de knop heeft u contact met onze alarmcentrale. Dat geeft een veilig gevoel. En het systeem zorgt ervoor dat u veilig, comfortabel en zelfstandig kunt wonen. Met de zekerheid dat hulp u in noodsituaties altijd dichtbij is.
Zo werkt Attent Persoonsalarmering
- U heeft hulp nodig en drukt op de alarmknop.
- De zorgcentrale vraagt wat er aan de hand is. Dat doen zij via de spreek- en luisterfunctie.
- De zorgcentrale schakelt hulp in.
- De hulp komt bij u. Dat kan een naaste of bekende zijn (mantelzorger) of een professionele hulpverlener (van Attent Zorg Thuis). Dat lukt vrijwel altijd binnen 30 minuten.
Meer informatie of aanmelden?
- Meer informatie over Attent Persoonsalarmering
- Flyer van Persoonsalarmering voor mantelzorgers
- Aanmeldformulier voor Persoonsalarmering
U kunt zich via het bovenstaande aanmeldingsformulier aanmelden voor persoonsalarmering. De tarieven voor persoonsalarmering staan op het aanmeldformulier.
Als u zich aan heeft gemeld neemt onze wijkverpleegkundige contact met u op voor een kennismaking en het regelen van een indicatie. Hij/zij/hen kan samen met u kijken of u in aanmerking komt voor deze vorm van zorg. Als u geen indicatie wil, dan brengen wij voor het bezoek van onze wijkverpleegkundige €15,96 per kwartier in rekening.