De Boomgaard (22)

De Boomgaard in Rheden

De Boomgaard is een gezellig huis in Rheden. Het is hier fijn wonen met alle zorg die u nodig heeft. De locatie staat in een prettige leefomgeving. Middenin een woonwijk en dichtbij het natuurgebied ‘De Posbank’. Ook het dorpscentrum van Rheden is vlakbij en er is van alles te doen.

Ons huis De Boomgaard heeft een gemoedelijke sfeer. U krijgt veel persoonlijke aandacht van onze (zorg)medewerkers en vrijwilligers. Er worden ook samen veel leuke activiteiten gedaan. Uw mantelzorgers, familie en vrienden zijn altijd van harte welkom om op bezoek te komen. 

Contactgegevens

De Boomgaard
Massenweg 108a
6991 CT Rheden

Voorzieningen

 • Was- en linnenvoorziening
 • Kapper
 • Pedicure
 • Duofiets
 • Tuin
 • Buitenterras

De Boomgaard
Massenweg 108a
6991 CT Rheden

Meer informatie

Wilt u weten wat Attent nog meer voor u kan betekenen? Neemt u dan contact op met de klantenservice. Onze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 - 17.00 uur.

"*" geeft vereiste velden aan

Vul uw gegevens en opmerking of vraag in, dan nemen wij binnen 2 werkdagen contact met u op. Alle 4 velden zijn vereist om u een reactie te kunnen geven.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wie wonen hier?

U kunt in deze prettige en veilige omgeving wonen met dementie (Zorgprofiel indicatie VV5 en VV7). Tijdens uw verblijf bieden we u persoonsgerichte zorg. Maar ook aanvullende ondersteuning. Zo kunt u vaktherapie volgen, of in gesprek gaan met een geestelijk verzorger.

Ligging

De Boomgaard ligt op loopafstand van het centrum van Rheden.  Aan de rand van het dorp Rheden ligt het natuurgebied de Posbank (Nationaal Park Veluwezoom). Leuk voor een gezellig uitstapje samen met familie, vrienden of mantelzorger. Lekker genieten van de mooie natuur. 

Ook binnenshuis vindt u de gezelligheid. Er zijn mooie gezamenlijke huiskamers waar u samen met medebewoners iets kunt drinken. Bij mooi weer kunt u ook genieten op het terras in de tuin. Ook kunt u tot rust komen in uw eigen appartement.

Sfeer proeven?

8, 9
ZorgkaartNederland

Attent Zorg en Behandeling, De Boomgaard is 37 keer gewaardeerd en heeft een gemiddeld cijfer van 8,9

Alle waarderingen Geef een waardering Zorgkaart Nederland

De Boomgaard in beeld

ZorgkaartNederland

ZorgkaartNederland is een landelijke website waar cliënten en naasten een waardering kunnen geven over de zorg. Ook Attent Zorg en Behandeling is op deze website te vinden. Geeft u ons een waardering?

A-paars met wit_png

“Mijn moeder wordt goed verzorgd. Liefdevol, respectvol, gericht op ieder persoon afzonderlijk! Ook de familie word gehoord. Een leefomgeving waar ook ik mijn laatste levensfase zou willen verblijven! Respect.”

—Naaste van bewoner

Praktische informatie

Wachtlijst

U kunt op de wachtlijst van een van onze huizen gezet worden. Dat kan als u een indicatie heeft, of uw indicatieaanvraag in behandeling is. We verwerken aanmeldingen op de volgorde waarop ze bij ons zijn binnengekomen. Soms hebben mensen die crisisopvang nodig hebben voorrang. Meerdere Attent-huizen hebben crisisbedden voor de Wlz. 

Hieronder vindt u de wachttijden voor de verschillende soorten zorg en behandeling bij De Boomgaard. Deze wachttijden zijn gemiddeld, en geven ongeveer aan hoe lang u moet wachten. U kunt geen rechten ontlenen aan deze wachttijden. 

 • Psychogeriatrie, nul tot drie maanden.

De Boomgaard heeft zit-/slaapkamerappartementen. De appartementen hebben een telefoon-, radio- en tv-aansluiting. Ieder appartement heeft daarnaast een personenalarmeringssysteem. Om ervoor te zorgen dat u zich echt thuis voelt, kunt u samen met uw familie uw woonruimte inrichten met uw persoonlijke eigendommen en klein meubilair.  We kijken graag samen met u en uw naasten naar uw wensen en behoeftes, zodat u de zorg krijgt die precies bij u past.

De onderstaande plattegrond geeft een indruk van onze kamers;

Dan zijn we er voor u. Want uw klacht is ons verbeterpunt. Attent doet er alles aan om de zorg en dienstverlening zo goed mogelijk op uw wensen af te stemmen. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent. Omdat we u altijd goed van dienst willen zijn horen we het graag als u vindt dat bepaalde dingen beter kunnen of moeten. Samen bespreken we dat en zoeken we naar een oplossing. Wilt u een klacht indienen, kijk dan op de pagina over Klachten en klokkenluiders.

Ieder huis of elke regio van Attent heeft een cliëntenraad. Uw eigen cliëntenraad, die regelmatig aan tafel zit met het bestuur. De leden bestaan uit mensen die al een tijdje bij ons wonen, mantelzorger zijn of op een andere manier een binding hebben met Attent.

Zij zien erop toe dat alles goed geregeld is en u fijn woont op uw locatie. Ze kijken mee als er beslissingen genomen worden die ook over u gaan. Zoals over uw eten, over de dagbesteding, over uw veiligheid, hygiëne of uw geestelijke verzorging.

De Boomgaard heeft een actieve cliëntenraad; Cliëntenraad Rheden. Zij komen zes keer per jaar bij elkaar. Deze lokale cliëntenraad staat in verbinding met de centrale cliëntenraad waarin zaken aan de orde komen die voor heel Attent van belang zijn.

Cliëntenraad Rheden stelt zich voor

De cliëntenraad Rheden vertegenwoordigt;

De cliëntenraad bestaat uit de onderstaande vertegenwoordigers en een onafhankelijk voorzitter: 

 • Ben Dorland, namens cliënten Rhederhof
 • Immy Heemstra, namens cliënten Kastanjehof
 • Dicky van Liefland-van de Craats, namens cliënten Rhederhof
 • Suzanne Timmer, namens cliënten Rhederhof
 • Henk van Zadelhoff, namens cliënten De Boomgaard.
 • Catrien Rijk, onafhankelijk voorzitter

Er zijn vacatures voor

 • een vertegenwoordiger van de bewoners van Rhederhof – Posbank, etage 1,
 • een vertegenwoordiger van de bewoners van Rhederhof – Dorpskerk, etage 2
 • en een vertegenwoordiging voor de cliënten van Attent Zorg Thuis in Rheden/Velp.

Wat doet de cliëntenraad?

De cliëntenraad behartigt de belangen van bewoners/cliënten als het gaat om wonen, welzijn en zorg. We denken mee, en spreken vanuit de ervaring van bewoners/cliënten. Zo helpen we Attent haar zorg nog verder te verbeteren. 

Dat doen we bijvoorbeeld door te adviseren over het beleid van Attent. Maar ook door gevraagd en ongevraagd advies te geven over onderwerpen die cliënten (indirect) raken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan veiligheid, huisvesting, gezondheid en de benoeming van zorgmanagers.

De cliëntenraad vergadert ongeveer zes keer per jaar. Bij deze vergaderingen is altijd de manager zorg van De Boomgaard aanwezig. De vergaderdata voor 2024 zijn:

 • 11 januari
 • 14 maart
 •  23 mei
 • 11 juni
 • 26 september
 • 14 november

Van deze vergaderingen wordt een verslag gemaakt. Dit is op te vragen bij de ambtelijk secretaris.

Contact met de cliëntenraad

Heeft u opmerkingen, ideeën, wensen of tips? Die horen we graag!

Of als u meer informatie wilt over de cliëntenraad Rheden, dan kunt u contact opnemen met voorzitter Catrien Rijk via 06 23 61 45 88 of catrienrijk@gmail.com

Ook kunt u bellen of mailen naar ambtelijk secretaris Sandra de Vlaming. U kunt haar bereiken via 06 51 37 79 60 of s.devlaming@attentzorgenbehandeling.nl.

Meer weten?
Jaarverslag cliëntenraad Rheden 2023

Attent Zorg en Behandeling heeft drie vriendenstichtingen. Daar zijn we erg blij mee. Ze zijn namelijk belangrijk voor het welzijn van onze bewoners en cliënten. Vriendenstichtingen zetten zich in voor aanvullende wensen en behoeften van onze bewoners en cliënten. Bijvoorbeeld op het gebied van activiteiten en projecten. Zij zorgen ervoor dat er, naast de zorg, van alles georganiseerd wordt voor onze bewoners en cliënten. Met deze activiteiten maken zij hun leven nog fijner.

Over de stichting Vrienden Rhederhof

Stichting Vrienden Rhederhof is opgericht in 2005 voor woonzorgcentrum Rhederhof. In 2011 is het nieuwe woonzorgcentrum De Boomgaard in Rheden in gebruik genomen. Daarom heeft de stichting in 2012 een make-over ondergaan. Sindsdien is de stichting het gehele jaar door in beide huizen actief als vrijwillig en onbetaald vriendenteam.

Wat is onze doelstelling?

Stichting Vrienden Rhederhof zet zich samen met haar vrijwilligers in voor de bewoners van de Attent-huizen Rhederhof en De Boomgaard te Rheden.

De bewoners van Rhederhof en de Boomgaard worden met alle zorg en aandacht gehopen door het personeel. Toch blijven er vaak vaak wensen en behoeften bestaan die niet met zorgbudgetten kunnen worden ingevuld. Juist hiervoor organiseert stichting Vrienden Rhederhof zelf activiteiten die het wonen in Rhederhof en De Boomgaard afwisselender en daarmee plezieriger maken. Op deze manier hoopt de stichting een kwetsbare groep dorpsbewoners extra plezier en zingeving te bieden.

Het bestuur

Het huidige bestuur bestaat uit:

 • De heer H. Wuestman (voorzitter)
 • De heer G. van der Schaaf (penningmeester)
 • Mevrouw L. Kooij (secretaris)
 • Mevrouw W. Kuiper  (lid)
 • Mevrouw L. Kuijper (lid)

De leden van het bestuur ontvangen voor hun werkzaamheden geen beloning. Zij hebben wel recht op vergoeding van kosten die zij maken voor dit werk als bestuurslid.

Wat heeft de stichting georganiseerd en aangeschaft?

In de afgelopen periode heeft Vrienden Rhederhof onderstaande georganiseerd en aangeschaft:

 • Oldtimer rit
 • Kerst- en paasattenties
 • Bezoek aan zandsculpturen
 • Optreden het Danspaleis
 • Traktatie voor bewoners ivm 60-jarig bestaan Rhederhof 
 • VisiteClowns en Diva Dichtbij
 • Aanschaf elektrische duofiets etcetera.

Hierop zijn vele enthousiaste reacties gekomen.

De stichting staat geregistreerd als Vriendenstichting bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09148944 te Arnhem.

Het adres van het secretariaat is:

Stichting Vrienden Rhederhof
Rozenbos 17
6991 JT Rheden
T 026 49 55 545
M info@loeskooij.nl

Wilt u een financiële bijdrage doen?

We stellen het zeer op prijs als u financieel wilt bijdragen aan het werk van Stichting Vrienden Rhederhof. Dit kan met een éénmalige bijdrage, een jaarlijkse donatie of anderszins. Hiervoor kunt u een door uzelf te bepalen bedrag, bijvoorbeeld €20,- per jaar, aan ons overmaken op rekening: NL21 RABO 039.63.25.866 ten name van Stichting Vrienden Rhederhof in Rheden.

Met alle ruimte voor gezellige bezigheden hoeft u zich geen moment te vervelen. Knutselen, schilderen of gezelschapsspelletjes spelen? Dat kan bij De Boomgaard. Daarnaast organiseren we regelmatig belevingsconcerten met zang en muziekinstrumenten. Daarnaast plannen onze enthousiaste vrijwilligers en zorgmedewerkers vaak leuke activiteiten en plezierige uitstapjes voor de bewoners.

Ook met uw partner kunt u bij Attent Zorg en Behandeling terecht. We hebben in onze huizen geschikte kamers voor partners. Of we u kunnen helpen is afhankelijk van de beschikbaarheid van deze kamers, uw zorgbehoefte en indicatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de klantenservice.

Samen bouwen we aan de zorg van morgen

Op onze website gebruiken we cookies. Als u op 'weiger' klikt gebruiken we alleen cookies om onze website te verbeteren. Als u op 'accepteer' klikt kunt u bijvoorbeeld ook YouTube video's bekijken. Meer informatie leest u in onze cookieverklaring.