Gerontopsychiatrie

Cliënten die te maken hebben met (gedrags-)problemen op het gebied van angst, stemmingen en persoonlijkheid kunnen de grip op hun leven kwijt raken. Deze problemen kunnen op latere leeftijd ontstaan, maar zijn doorgaans ontstaan op jongere leeftijd.

Deze groep cliënten verschilt sterk van de cliënten met alleen dementiële klachten. Zorg, behandeling en begeleiding wordt gegeven aan cliënten met een langduriger bestaande psychiatrische problemen. Dit vergt een gespecialiseerde benadering in een setting die hier rekening mee houdt.

Attent Zorg en Behandeling biedt de cliënten deze specifieke hulp aan op de afdeling Klarenbeek (locatie Regina Pacis in Arnhem) en op de afdeling Margriet/Jasmijn (locatie Hofstaete in Dieren). Diverse gespecialiseerde hulpverleners zijn erop gericht u te ondersteunen bij het ontwikkelen van uw vermogen om ‘mee te blijven doen’ en uw eigen leefstijl te (her)vinden. Dit kan zijn door middel van dagelijkse structuur aan te bieden en therapie. De therapie is overigens niet zelden alleen gericht op de cliënt, ook verwanten krijgen waar dit relevant is en overeen gekomen wordt aandacht.

Attent Zorg en Behandeling heeft hiertoe een speciaal zorgprogramma ontwikkeld welke inspeelt en rekening houdt met gerontopsychiatrische problematiek. Er wordt samengewerkt met het Universitair Kennisnetwerk Ouderen Nijmegen en er wordt gebruik gemaakt van bewezen programma’s zoals bijvoorbeeld 'Doen bij Depressie'. 

Meer weten?

Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen met Attentiepunt, telefoonnummer 0800 288 36 89 of stuur een e-mail naar frontoffice@attentzorgenbehandeling.nl.

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws over deze dienst

  1. Wervingscampagne Ik doe ertoe! gestart