Gerontopsychiatrie

Cliënten die te maken hebben met (gedrags-)problemen op het gebied van angst, stemmingen en persoonlijkheid kunnen de grip op hun leven kwijt raken. Deze problemen kunnen op latere leeftijd ontstaan, maar ontstaan soms ook al op jongere leeftijd. In de meeste psychogeriatrische verpleeghuizen is aandacht voor cliënten met dementie. Vaak zijn er nog genoeg mogelijkheden om richting te geven aan het eigen leven en heeft de cliënt zorg, begeleiding en structuur nodig. Daarin is het zorgaanbod principieel anders dan voor cliënten met dementie.

Attent Zorg en Behandeling biedt deze cliënten-groep gestructureerde en gespecialiseerde zorg. De aandacht gaat hierbij uit naar de cliënt zelf, maar er is ook aandacht voor partner, kinderen en/of naast betrokkenen.

Cliënten kunnen in aanmerking komen voor opname in één van onze zorglocaties, maar ook voor zorg en begeleiding aan huis.

 

Aanmelding

De aanmelding verloopt via uw huisarts. Deze vraagt een indicatie aan bij het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). U kunt ook contact opnemen met Attentiepunt, zij helpen u graag verder. Telefoon 0800 288 3689.

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws over deze dienst

  1. Wervingscampagne Ik doe ertoe! gestart