Dagbehandeling

U en ons team

Bij de dagbehandeling staan u en uw familie centraal en wordt een programma samengesteld passend bij de mogelijkheden van de bezoekers.

Zowel de dagbehandeling in Dieren als de dagbehandeling 'De Praets' in Arnhem bieden ruimte aan 24 bezoekers per dag, verdeelt over drie groepen.
Bezoekers met een indicatie voor dagactiviteiten middel of zwaar vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz) zijn van harte welkom. Er zijn activiteiten voor bezoekers met zowel een psychogeriatrische als een somatische aandoening. Denk hierbij aan de ziekte van Alzheimer, na een herseninfarct, bij de ziekte van Parkinson etcetera.

De dagbehandeling is op doordeweekse dagen geopend van 10.00 - 16.00 uur.

De activiteiten richten zich, naast het hebben van een fijne dag, op behoud en/of verbeteren van het functioneren van de bezoeker. Bijvoorbeeld bewegen voor ouderen, creatief bezig zijn, theater, wandelen, koken, muziek (waaronder zang), geheugentraining etcetera. De activiteiten worden regelmatig aangepast naar gelang de behoefte en mogelijkheden van de bezoekers. Onze behandelaren hebben hierin een adviserende en begeleidende rol. Natuurlijk is ontlasting van de mantelzorg hierbij ook een belangrijk aspect. Door ondersteuning door dagbehandeling kan de bezoeker wellicht langer thuis blijven wonen. Voor de mantelzorgers zijn er onder andere ontmoetingsbijeenkomsten.

Aanmelding en kosten

Wanneer u interesse hebt om de dagbehandeling te bezoeken, dan kunt u contact opnemen met onze cliëntadviseurs via telefoonnummer 0800 288 3689.
Zij kunnen u voorzien van verdere informatie; over eventuele wachtlijsten, uw eigen bijdrage en overige vragen die u misschien hebt. 

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws over deze dienst

  1. Attent Zorg en Behandeling maakt werk van duurzaamheid
  2. HKZ-kwaliteits-certificaat voor Attent Zorg en Behandeling
  3. Week van Zorg en Welzijn is gestart, Attent op tour in de regio!