Casemanager dementie / dementieverpleegkundige

Waar vind ik een casemanager dementie / dementieverpleegkundige?
 

Specialistische zorg: Dementie en Kwetsbare ouderen

Als casemanagers / dementieverpleegkundige bieden wij systematische gecoördineerde begeleiding en ondersteuning aan kwetsbare ouderen met geheugen problemen. Vanaf het ‘niet plus gevoel’ of de diagnose dementie tot aan een opname in een passende woonvorm of overlijden. Samen met de cliënt en diens naasten kijken wij wat er nodig is in de thuissituatie en zoeken wij naar praktische oplossingen ter ondersteuning van cliënt én mantelzorger. Al onze dementieverpleegkundige werken volgens de zorgstandaard dementie, zie de website van Alzheimer Nederland.

Daarnaast zijn wij inzetbaar voor advies, instructie en voorlichting over dementie gericht aan cliënt, mantelzorgers en betrokken zorgverleners. In Rheden Dieren en Velp werken we intensief samen met de gemeente aan het project Technology Trolly, zie de website van Project Technology Trolly. Dit project richt zich speciaal op het inzetten van technische hulpmiddelen om met geheugenproblemen toch langer thuis te kunnen blijven wonen.

Wij kunnen een totaal aanbod van zorg en ondersteuning regelen, waarbij ook de nodige indicaties door ons kunnen worden aangevraagd. Bij voorkeur worden wij aan het begin van de diagnose of van een niet-pluis-gevoel betrokken. Casemanagers / dementieverpleegkundige zijn professionals, met jarenlange ervaring in de zorg. Zij zijn bijvoorbeeld verpleegkundige of maatschappelijk werker en bieden als dementieverpleegkundige ondersteuning aan mensen met dementie en hun omgeving.
 

Neem contact met ons op wanneer:

  • Er vermoedens of verschijnselen zijn van dementie bij cliënten in zorg;
  • Uw cliënt de diagnose dementie net te horen heeft gekregen;
  • Er sprake is van overbelasting van mantelzorgers van cliënten met dementie;
  • U een vraag heeft over indicaties en wonen met dementie in uw dorp.
     

Met wie werken wij samen?

Wij werken waar nodig samen met andere zorgprofessionals die bij de situatie betrokken zijn, bijvoorbeeld een huisarts, POH-er (PraktijkOndersteuner Huisartsenzorg), geriater, GGZ, verpleegkundige of activiteitenbegeleider. Het stellen van de diagnose dementie van complex zijn bij ouderen met multi problematiek. Bij twijfel consulteert u de specialist ouderengeneeskunde van Attent Zorg en Behandeling, telefoonnummer 0800 288 36 89. Daarnaast zijn wij goed op de hoogte van initiatieven en ondersteuning in de wijk, gericht op cliënten met dementie en hun mantelzorgers en zijn kunnen ze ondersteunen bij het vinden van een goede plaats voor dagactiviteiten. 

 

Inschakelen casemanagers / dementieverpleegkundige

Een casemanager noemen we tegenwoordig dementieverpleegkundige. Meld uw patiënt aan via het attentiepunt, telefoonnummer 0800 288 36 89.
Digitaal verwijzen is mogelijk via zorgmail via attentintermezzo@zorgmail.nl

Klik hier voor de contactgegevens van de dementieverpleegkundige van Attent Zorg en Behandeling bij u in de buurt.

Meer informatie is te vinden op de website van Alzheimer Nederland en op de website van Verenso.

 

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Locaties