Mantelzorgondersteuning, zorg bij u thuis

Veel mensen die hulp nodig hebben, krijgen die hulp het liefst van iemand uit hun eigen, vertrouwde omgeving. Dat kan een partner zijn of een familielid, maar ook een buurvrouw. Deze mensen worden mantelzorgers genoemd. De medewerkers van Attent werken samen met de mantelzorger, stemmen af en ondersteunen de mantelzorger. Door middel van een huisbezoek kan de wijkverpleegkundige u informeren en adviseren over de mogelijkheden om actief mantelzorger te blijven en te voorkomen dat u overbelast raakt. Ook kan het prettig zijn als de thuiszorg tijdelijk de taken van u overneemt.

Binnen Attent Zorg Thuis werken vaste wijkverpleegkundigen die goede samenwerkingsrelaties onderhouden met huisartsen en andere hulpverleners en het sociale wijkteam in uw buurt. Zij zijn op de hoogte van de mogelijkheden en kunnen u adviseren welke vorm van ondersteuning het best bij u past. Enkele mogelijkheden op een rijtje.

 • Veel gemeentes kennen een organisatie voor Mantelzorgondersteuning en Vrijwillige Thuishulp (MVT). U kunt zelf contact opnemen met deze organisatie. Als u het prettig vindt kunt u ook hulp vragen bij het organiseren van deze zorg via de wijkverpleegkundige.
 • Voor mantelzorgers die de zorg graag zelf willen blijven geven kan Attent verzorgende vaardigheden aanleren zoals bijvoorbeeld hulp bij wassen, verplaatsen in bed en tillen. Uiteraard kan dat vaak bij u thuis maar het kan ook in ons opleidingscentrum in Rhederhof te Rheden. In overleg met de wijkverpleegkundige kunt u afstemmen welke ondersteuning het best passend is.
 • Technische ondersteuning in de vorm van Telezorg (ondersteuning via beeldscherm) personenalarmering https://www.youtube.com/watch?v=E7Yk0kwnqmc
 • In bijzondere gevallen kan het nodig zijn dat uw zieke partner tijdelijk opgenomen wordt in een verpleeghuis of ondersteund wordt met het vinden van een goede dag invulling door bijvoorbeeld een dagbesteding te gaan bezoeken. Ook hiervoor kunt u terecht bij de wijkverpleegkundige of bij het Attentiepunt - de klantenservice van Attent - (Telefoon: 0800-2883689).
 • Attent organiseert regelmatig bijeenkomsten voor mantelzorgers. U kunt zich aanmelden voor deze bijeenkomsten via het Attentiepunt.
 • Ook organiseert Attent, in samenwerking met andere organisaties, mantelzorgcafés en Alzheimercafés in Arnhem, Elst, Dieren, Rheden en Doesburg.
 • Bij Attent werken geestelijk verzorgers. Zij kunnen u in contact brengen met kerkelijke medewerkers in uw buurt maar zij kunnen ook zelf bij u langsgaan. Ook met vragen over deze zorg kunt u contact opnemen met uw wijkverpleegkundige.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Mezzo (de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste).

Ook is er in en voor de verschillende gemeenten informatie beschikbaar.

Mantelzorgondersteuning

Arnhem
Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Arnhem
Rheden
Mantelzorgondersteuning in deze gemeente.
Mantelzorg en Vrijwillige Thuishulp Rheden
Doesburg
Hulp bij mantelzorg
www.VPTZ.nl
Elst
Het Meldpunt/Steunpunt Mantelzorg

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
 • *
 • *
 • *
 • *

Velden met een * zijn verplicht

Locaties

Nieuws over deze dienst

 1. Wervingscampagne Ik doe ertoe! gestart