Zorg

Heeft u zorg nodig?
 

  • Dan komt u wellicht in aanmerking voor een vergoeding. De wijkverpleegkundige kan in overleg met u vaststellen welke zorg u nodig heeft en stelt de indicatie vast. De zorg kan voor vergoeding in aanmerking komen overeenkomstig de Zorgverzekeringswet.
  • Voor huishoudelijke hulp heeft u eveneens een indicatie nodig, in het kader van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning), en deze kunt u aanvragen bij uw gemeente. U kunt zelf de keuze maken of u deze zorg in natura wenst of gebruik maakt van een persoonsgebonden budget, die u zelf beheert.
  • Komt u niet in aanmerking voor vergoeding, dan kunt u privé de zorg inkopen. U kunt hiervoor rechtstreeks contact met Attentiepunt opnemen. Ook kunt u extra zorg inkopen, naast de zorg die al vergoed wordt.

       

Intake

Tijdens de intake bespreekt u met de wijkverpleegkundige, casemanager of cliëntadviseur uw wensen. Samen bekijkt u welke zorg Attent u kan bieden en wat de rol is van de mensen om u heen; uw mantelzorgers. Ook wordt er gekeken of er een geldige indicatie aanwezig is of dat u daarmee op weg geholpen moet worden.

Uw wijkverpleegkundige, casemanager of cliëntadviseur heeft u in korte tijd goed leren kennen. Dat is belangrijk, want daardoor kunnen we u ondersteunen op een manier die bij u past. Alle informatie komt terecht in het uw zorgdossier. De intakegegevens worden geanalyseerd, eventueel vindt aanvullende screening plaats, met als doel u naar een plek toe te leiden waar u zich het beste thuis voelt en waar de zorg geboden kan worden die u nodig hebt. De zorgmedewerkers van uw afdeling ontvangen de intake-informatie op de dag dat u bij ons komt wonen. Zij kennen dus uw achtergrond en weten waar ze rekening mee moeten houden. Na de intake wordt u in contact gebracht met uw verzorgende of coördinerend verpleegkundige. Deze stelt samen met u uw zorgplan op.

 

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Aanbod

Locaties

Nieuws over deze dienst

  1. Zorgtechnologie en de toekomst…
  2. Attent Zorg en Behandeling omarmt Evidence Based Practice (EBP)