St. Elisabeth, Doesburg

Kleinschalig wonen in Doesburg

St. Elisabeth is gevestigd in het hart van het historische centrum van Doesburg. Na de realisatie van de nieuwbouw in 2016 biedt het ruimte aan vier woongroepen voor psychogeriatrische cliënten. Tevens is er een woongroep voor cliënten met een somatische zorgvraag geopend.

Beschermde woonomgeving

In St. Elisabeth wonen cliënten met een psychogeriatrische zorgvraag. De zorg en behandeling is gericht op het bieden van een veilige en beschermde woonomgeving en het zo lang mogelijk vasthouden van de dagelijkse structuur en gebeurtenissen. Er is op elke verdieping een sfeervol ingerichte huiskamer voor gezamenlijk gebruik met rondom zeven appartementen. De privacy van de cliënt staat centraal. Iedere cliënt heeft in zijn/haar eigen appartement een eigen douche en toilet.

Partneropname

Wanneer één van de twee partners een indicatie krijgt voor opname, dan zijn er binnen Attent Zorg en Behandeling locaties met geschikte kamers voor echtparen. Dit is wel afhankelijk van beschikbare geschikte kamers. Voor meer informatie kunt u contact opnamen met het Attentiepunt.

Multidisciplinaire begeleiding

De cliënten worden begeleid, verzorgd en verpleegd door een multidisciplinair team dat bestaat uit o.a. een specialist ouderengeneeskunde, diverse therapeuten, verpleegkundigen en verzorgenden. De coördinatie van de zorg wordt door de verzorgende gedaan. Hij/zij is 1e aanspreekpersoon voor alle vragen en bespreekt met de cliënt en familie het persoonlijk zorgleefplan. In het zorgleefplan staat welke zorg en behandeling de cliënt nodig heeft om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. De cliënt en eerste contactpersoon hebben inzage in het zorgdossier.

Maaltijden

De maaltijden gebruikt men samen met andere cliënten in de gezamenlijke huiskamer of individueel op het eigen appartement. Afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënten wordt iedere dag door de verzorging, eventueel met hulp van de cliënt en een vrijwilliger, een gedeelte van de warme maaltijd bereid. Het weekmenu wordt in samenspraak met de cliënten samengesteld. Uiteraard wordt bij de menusamenstelling rekening gehouden met de laatste richtlijnen verantwoorde voeding en door de arts voorgeschreven diëten.

Activiteiten en voorzieningen

St. Elisabeth biedt cliënten o.a. het volgende:

 • Er wordt regelmatig een uitstapje gepland waarvoor een rolstoelbus beschikbaar is.
 • Het bezoeken van een kerkdienst is mogelijk. De geestelijk verzorger van Attent Zorg en Behandeling kan hierover informeren.
 • Er is een activiteitenprogramma met verschillende activiteiten waaronder muziek, bingo, bloemschikken, schilderen, koekjes bakken, kaarten en sjoelen.
 • Tweemaal per jaar verzorgt de locatie een informatiebijeenkomst bestemd voor familieleden van cliënten. Deze bijeenkomst is bedoeld om informatie en uitleg te geven over de gang van zaken in St. Elisabeth.

We zijn er voor u

Bij ons bepaalt u zelf van welke diensten u gebruik maakt. We hebben respect voor uw wensen. Onze medewerkers en vrijwilligers staan voor u klaar. Met een luisterend oor, met zorg, ondersteuning en begeleiding. Een cliëntenraad die de belangen van haar cliënten behartigt is voor St. Elisabeth vanzelfsprekend.

U bent bij ons van harte welkom.

Wil Zajdenband, directeur zorg en behandeling


 


Bezoekadres

St. Elisabeth
Centrum voor wonen met zorg
Kloosterstraat 17
6981 CC Doesburg
 

U kunt ons bereiken op onderstaande telefoonnummers:
Algemene nummer:       088 990 12 00
Begane grond:               088 990 12 01
1e Etage:                       088 990 12 11
2e Etage:                       088 990 12 21

 

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
 • *
 • *
 • *
 • *

Velden met een * zijn verplicht

Aanbod

Locaties

Nieuws over deze dienst

 1. Bibliotheek Doesburg verzorgt workshop voorlezen
 2. Week van Zorg en Welzijn in Doesburg
 3. Leerlingen verzorgen Week van Zorg en Welzijn 2019
 4. Attent Zorg en Behandeling maakt werk van duurzaamheid
 5. Gewijzigde algemene voorwaarden zorgleveringsovereenkomst