Rhederhof, Rheden

Zelfstandig wonen

Kunt u niet meer zelfstandig thuis wonen? Wilt u graag in een prettige omgeving verblijven, samen met leeftijdsgenoten? Een vertrouwde plek waar u dag en nacht professionele zorg, begeleiding en behandeling kunt krijgen? Waar u samen leuke dingen kunt ondernemen? Dan is Rhederhof in Rheden de plek voor u. Rhederhof is gelokaliseerd vlakbij de dorpskern van Rheden en ligt in de nabijheid van de Posbank.

Alle vormen van zorg, behandeling en begeleiding aan ouderen kunnen en worden door de verzorgenden, behandelaren en verpleegkundigen verleend. Wij houden zoveel mogelijk rekening met uw persoonlijke wensen rondom uw zorgvraag en zijn er op gericht om een gastvrije leefsfeer en omgeving te creëren. Wanneer u dit wenst, doen wij dat samen met uw mantelzorger.

Rhederhof heeft éénkamerappartementen. U heeft een telefoon-, radio- en tv-aansluiting in uw appartement en er zit een alarmeringssysteem in ieder appartement. 

We bieden u hulp in de huishouding en u kunt tegen extra vergoeding uw was door ons laten verzorgen. Rhederhof heeft een eigen restaurant en een prachtige tuin met diverse zitjes. De warme maaltijd wordt gezamenlijk in dit restaurant gebruikt. De broodmaaltijd wordt in de huiskamer op de afdeling aangeboden.

Beginnende dementie

Cliënten met een beginnende dementie kunnen goed terecht op Rhederhof. Overdag is er gelegenheid om, onder professionele begeleiding, de groep te bezoeken. Dit ter bevordering en stimulering van onder andere de sociale contacten, maar ook het gezamenlijk gebruik van maaltijden op de groep.

Toegankelijk voor vrienden, familie en mensen uit de buurt

Uw naasten zijn altijd welkom op Rhederhof en wordt zo mogelijk betrokken bij de zorg en het dagelijks leven binnen Rhederhof. U bepaalt zelf, samen met uw naasten, op welke manier u gebruik wilt maken van de voorzieningen. Rhederhof is een open huis met een warme, informele sfeer, waar mensen makkelijk naar binnen lopen. Veel voorzieningen zijn beschikbaar voor mensen die op Rhederhof verblijven als voor mensen uit de buurt. De sfeervolle locatie zorgt ervoor dat u zich snel thuis voelt.

Partneropname

Wanneer één van de twee partners een indicatie krijgt voor opname, dan zijn er binnen Attent Zorg en Behandeling locaties met geschikte appartementen voor partners. Dit is wel afhankelijk van beschikbare geschikte appartementen. Voor meer informatie kunt u contact opnamen met het Attentiepunt.

Multidisciplinaire begeleiding

U en uw naasten kunnen te allen tijde een beroep doen op een multidisciplinair team: verzorgden, behandelaren, verpleegkundigen, medewerkers dagbesteding, geestelijk verzorgers. De verzorgende bespreekt met u – vaak in aanwezigheid van uw arts - uw persoonlijk zorgdossier. Hierin staat welke begeleiding en behandeling u nodig hebt om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren. 

Persoonlijk zorgleefplan

U krijgt bij Rhederhof een eigen zorgleefplan waar alle gegevens die met uw verzorging te maken hebben in staan. U hebt altijd inzage in uw zorgleefplan. Om snel uw weg te vinden op Rhederhof heeft u een vaste contactpersoon: de verzorgende, die regelt dat u de zorg krijgt die u nodig hebt en wenst.

Activiteiten en voorzieningen

Rhederhof biedt cliënten verschillende voorzieningen. Op elke verdieping zijn huiskamers en beneden is een grote zaal voor activiteiten. Huisdieren zijn in overleg toegestaan. Rhederhof beschikt over een leesruimte met de dagelijkse kranten. Er is gelegenheid om gebruik te maken van computers met internet. In het weekend kunt u een kerkdienst bijwonen. Er is een pedicure en een kapper en in de zeer nabije omgeving een supermarkt. Verder biedt Rhederhof een weekprogramma met verschillende activiteiten. In het Atrium is ruimte voor toneel- en zanguitvoeringen. Twee keer per maand vinden er bovendien uitstapjes plaats. 

We zijn er voor u

Bij ons bepaalt u zelf van welke zorg en diensten u gebruik maakt. We hebben respect voor uw wensen. Onze medewerkers en vrijwilligers staan voor u klaar. Met een luisterend oor. Met zorg,  begeleiding en waar nodig behandeling. Een cliëntenraad die de belangen van haar cliënten behartigt is voor Rhederhof vanzelfsprekend.

U bent bij ons van harte welkom

Wil Zajdenband, directeur zorg en behandeling


Bezoekadres

Rhederhof
Centrum voor wonen met zorg
Worth Rhedenseweg 45
6991 DV Rheden 

Telefoon
088 990 1100

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Aanbod

Nieuws over deze dienst

  1. Voorjaarsmarkt Rhederhof
  2. Expositie ‘Het Voorjaar’ van Corrie Nienhuis in zorgcentrum Rhederhof in Rheden
  3. Een hele mooie dag op Rhederhof en Tertzio
  4. Leerlingen verzorgen Week van Zorg en Welzijn 2019
  5. Attent Zorg en Behandeling maakt werk van duurzaamheid