Hospice De Baroktuin, Arnhem

Palliatieve zorg 

Bijzondere zorg in de laatste levensfase

Bij ernstige ziekte in de laatste fase van het leven is er dikwijls de wens om zolang mogelijk zorg thuis in huiselijke sfeer te ontvangen. Er kan een moment komen dat dit niet meer goed te organiseren of op te brengen is. Regina Pacis biedt professionele zorg in een huiselijke sfeer, waarin we ons richten op het welbevinden van de cliënt en zijn of haar naasten. Deze zorg wordt gegeven in hospice De Baroktuin.

De Baroktuin is een hospice unit met tien appartementen die speciaal bestemd zijn voor het bieden van palliatieve zorg. Deze eenpersoonsappartementen zijn volledig en modern ingericht met o.a. telefoon, televisie, audio-installatie en internetaansluiting. Ook heeft u (beperkt) de mogelijkheid om met uw eigen meubelen een persoonlijke sfeer te creëren. De Baroktuin kent geen bezoektijden, u bepaalt of en wanneer u bezoek wilt ontvangen.

Associatie voor High Care Hospices 

Vanaf 1 oktober 2014 is de Palliatieve Unit in Regina Pacis, welke deel uitmaakt van het Palliatief Netwerk Arnhem en omgeving, lid geworden van de Associatie voor High Care Hospices.

Een audit van de palliatieve unit en controle-interviews met diverse medewerkers heeft tot deze toelating geleid. De AHCH staat voor geprotocolliseerde hoogwaardige zorg aan mensen die in een palliatieve fase zijn gekomen van hun ziekte met vaak complexe zorgvragen. High Care Hospices vervullen een bijzondere rol in het Nederlandse palliatieve veld. Ze zijn hoewel kleinschalig, zeer professioneel en gespecialiseerd en laagdrempelig.

Specialistische zorg

Er wordt 24 uur per dag zorg geboden door een specialistisch team van artsen, verpleegkundigen en verzorgenden. Op het gebied van pijnbestrijding en verpleegtechnisch handelen kennen wij geen beperkingen. Dat maakt dat De Baroktuin erkend is als High Care unit.

Opname

U kunt uzelf aanmelden voor opname, maar dit kan ook via de huisarts of ondersteunende hulpverleners. Er is een indicatie voor palliatieve terminale zorg nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). In spoedeisende situaties kan dit achteraf geregeld worden. De kosten voor de zorg worden door de WLZ vergoed. Wel betaalt u een eigen bijdrage; deze is inkomensafhankelijk.

Beschikbare plaatsen

Via Netwerk Palliatieve Zorg vindt u een link waarop de beschikbare plaatsen vermeld staan.

Attentiepunt zorgbemiddeling tel: 0800 288 36 89 (e-mail: frontoffice@attentzorgenbehandeling.nl ).


Bezoekadres

Regina Pacis
Centrum voor wonen met zorg en behandeling
Velperweg 158
6824 MD Arnhem

Telefoon 026 384 74 00

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws over deze dienst

  1. Attent Zorg en Behandeling maakt werk van duurzaamheid
  2. Gewijzigde algemene voorwaarden zorgleveringsovereenkomst
  3. Week van Zorg en Welzijn is gestart, Attent op tour in de regio!
  4. Geweldig nieuws over de praktijkleerroute!
  5. Wervingscampagne Ik doe ertoe! gestart