Hofstaete, Dieren

 

Beschermd wonen met specialistische zorg

Hofstaete is een specialistisch centrum in Dieren voor beschermd wonen, met zorg en behandeling. Voor mensen op leeftijd, met specifieke zorgvragen op gebied van psychogeriatrie en gedrag of gerontopsychiatrie en structuur. Hofstaete biedt haar cliënten een beschermd thuis met hoogwaardige, specifieke zorg, behandeling, begeleiding en ruimte. Hofstaete ligt naast het Landgoed Hof in Dieren.

Binnen de locatie Hofstaete zijn twee afdelingen. Afdeling Margriet en afdeling Jasmijn.

Cliënten met psychogeriatrische beperkingen (dementie)

Afdeling Margriet is volledig ingericht voor cliënten die vanwege psychogeriatrische beperkingen (dementie) niet meer zelfstandig kunnen wonen. Er wordt wonen met zorg en behandeling geboden aan cliënten met onbegrepen gedrag, die niet passen in andere vormen van “groepswonen”. Er wordt naar de cliënt gekeken als individu en naar wat hij/zij nodig heeft.

Op de afdeling is veel ruimte om te bewegen en “jezelf” te zijn. Het aanbod van activiteiten wordt aangepast aan het ritme van de cliënt. Iedere cliënt heeft een eigen kamer en er zijn huiskamers waar cliënten kunnen verblijven. Daarnaast zijn er op de afdeling plekken (beleefplekken en de lounge) waar men zich - alleen of met familie - kan terugtrekken.

Cliënten met behoefte aan structuur

Afdeling Jasmijn is ingericht op de begeleiding en behandeling van cliënten die behoefte hebben aan een vaste structuur. Er wordt wonen met zorg en behandeling geboden aan mensen met psychiatrische, langdurige beperkingen en participatieproblemen. Jasmijn helpt deze mensen beter te functioneren, zodat ze zo succesvol en tevreden mogelijk kunnen leven, wonen en sociale contacten kunnen onderhouden. Er wordt naar de cliënt gekeken als individu en het zorgaanbod wordt afgestemd op de persoonlijke behoeften en wensen van de cliënt.

Het uitgangspunt hierbij is het psychische en lichamelijke welzijn zo optimaal mogelijk te houden. Zelfredzaamheid en het aangaan van sociale contacten zal zoveel mogelijk gestimuleerd worden. De cliënt behoud de eigen regie op het gebied van lichamelijke verzorging en leefgewoontes. Er is een goede balans tussen rust en activiteit.

Bereikbaar via Zorgmail
 

Klik hier voor meer informatie

Bezoekadres

Harderwijkerweg 1a
6952 AA Dieren
 

Telefonsiche bereikbaarheid afdelingen:

Afdeling Jasmijn                      088 990 17 00
Afdeling Margriet                     088 990 17 50

 

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Aanbod

Nieuws over deze dienst

  1. Intentie tot samenwerking getekend voor herontwikkeling terrein voormalig Gelders Hof
  2. Vrienden van Intermezzo/Hofstaete gaan op de Spaanse toer.
  3. HKZ-kwaliteits-certificaat voor Attent Zorg en Behandeling
  4. Week van Zorg en Welzijn is gestart, Attent op tour in de regio!
  5. Wandelgroepen Dieren