De Oude Plataan, Dieren

Kleurrijke locatie
 

De Oude Plataan, centrum voor wonen met zorg, ligt in Dieren. Hier kunt u zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, terwijl u de zorg en ondersteuning krijgt die u wenst. De Oude Plataan is een locatie met 51 bewoners en 28 zelfstandige seniorenwoningen die toegang hebben tot het hoofdgebouw. Verder zijn er in de naastgelegen Hazelaar 33 zorgappartementen. De locatie is ingericht met frisse kleuren en heeft een eigentijdse uitstraling. De Oude Plataan beschikt over een eigen psychogeriatrische afdeling voor mensen met oriëntatieproblemen of dementie: De Zonnestraal. Verder biedt De Oude Plataan geestelijke verzorging en een dagbestedingsproject. Bovendien kunt u er terecht voor revalidatie en reactivering. De Oude Plataan is een gezellige, overzichtelijke locatie, waar u zich snel zult thuis voelen.
 

Zelfstandig wonen

De Oude Plataan heeft éénkamer- en tweekamerappartementen, seniorenappartementen en zelfstandige zorgappartementen (in de Hazelaar). U heeft een telefoon-, radio- en tv-aansluiting in uw woonruimte en een alarmeringssysteem. We bieden u hulp in de huishouding en u kunt uw was door ons laten doen. Daarnaast is er dagopvang voor mensen die thuis wonen, maar een aantal dagen in de week behoefte hebben aan begeleiding en reactivering.

Partneropname

Wanneer één van de twee partners een indicatie krijgt voor opname, dan zijn er binnen Attent Zorg en Behandeling locaties met geschikte kamers voor echtparen. Dit is wel afhankelijk van beschikbare geschikte kamers. Voor meer informatie kunt u contact opnamen met het Attentiepunt.

De maaltijden

De warme maaltijd kunt u in uw eigen appartement gebruiken of in het restaurant. Voor de broodmaaltijd kunt u boodschappen doen in het winkeltje. De Oude Plataan heeft een mooie binnentuin met zitjes en ligt gunstig ten opzichte van het centrum van Dieren.

Informele sfeer

Uw familie is altijd welkom op De Oude Plataan en wordt zo mogelijk betrokken bij de zorg en het dagelijks leven binnen ons zorgcentrum. U bepaalt zelf van welke voorzieningen u gebruik wilt maken. De Oude Plataan is een open huis met een warme, informele sfeer, waar mensen makkelijk naar binnen lopen. Veel voorzieningen staan zowel open voor mensen die een zorgappartement huren of op De Oude Plataan verblijven. Ook buurtbewoners zijn welkom, en dat maakt het er zeer gezellig.

Bezoektijden

Voor De Oude Plataan gelden er geen bezoektijden. Bezoekers kunnen de gehele dag vrij in en uitlopen. Na 19.00 uur ( wintertijd) en na 21.00 uur (zomertijd) is de voordeur gesloten, bezoekers kunnen aanbellen en dan wordt de deur geopend door een medewerker.

Multidisciplinaire begeleiding

U en uw familie kunnen te allen tijde een beroep doen op een multidisciplinair team: activiteitenbegeleiders, verzorgenden, geestelijk verzorger en een huishoudelijk medewerker. Ook is speciale begeleiding mogelijk door fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten. Zij staan u terzijde als u training of oefening nodig heeft. De eerst verantwoordelijk verzorgende bespreekt met u – vaak in aanwezigheid van uw huisarts – uw persoonlijk zorgdossier. Daarin staat welke begeleiding en therapie u nodig heeft om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.

Persoonlijk zorgleefplan

U krijgt bij De Oude Plataan een eigen zorgleefplan. Alle gegevens die met het zorgplan te maken hebben, staan in uw eigen zorgdossier. U heeft altijd inzage in uw dossier. Om snel uw weg te vinden in De Oude Plataan heeft u een vaste contactpersoon, die regelt dat u de zorg krijgt die u nodig heeft en wenst.

Activiteiten en voorzieningen

Cliënten van De Oude Plataan kunnen gebruik maken van verschillende voorzieningen en activiteiten. U kunt in de grote recreatiezaal koffie drinken en u kunt er een maaltijd gebruiken. Uiteraard kunt u dat ook in uw eigen appartement nuttigen. Huisdieren zijn toegestaan (in overleg). De Oude Plataan beschikt over een bibliotheekdienst met grote-letter-boeken en gesproken boeken. Op zondag kunt u via de intercom een kerkdienst beluisteren. Er zijn een pedicure, een kapper en een winkel voor de dagelijkse boodschappen. De locatie heeft een eigen rolstoelbus waarvan u twee keer per maand gebruik kunt maken als u er eens uit wilt. Bovendien zijn er regelmatig uitstapjes. Ook is er een weekprogramma met verschillende activiteiten als muziek, bingo, film, kaarten, biljarten, denksport, zang en gymnastiek. De Oude Plataan verzorgt daarnaast creatieve cursussen op het gebied van toneel, zang, bloemschikken en schilderen.

Vriendenstichting De Oude Plataan

De Vriendenstichting De Oude Plataan wil het leven in het zorgcentrum aangenamer maken. De doelstelling van de vriendenstichting is: tegemoet komen aan wensen en behoeftes die niet betaald kunnen worden uit het gewone - steeds krapper wordende - zorgbudget. U kunt hierbij denken aan comfortabeler tuinmeubilair, een financiële bijdrage aan uitstapjes, of de aanschaf van apparatuur. 
U of iemand in uw familie of omgeving kan donateur worden en zo "De Vrienden" helpen hun doelstelling te bereiken. Dat kan door een machtiging van een periodieke overschrijving naar onze bankrekening 1409 72714 te deponeren bij de receptie van De Oude Plataan, of te zenden aan de penningmeester, de heer Tom Algera, email: tent.algera@gmail.com. Maar een eenmalige schenking is uiteraard ook welkom.

We zijn er voor u

Persoonlijk, deskundig en betrouwbaar. Dat is Attent Zorg en Behandeling. We bieden zorg op maat, met respect voor uw wensen. Bij ons bepaalt u zelf van welke diensten u gebruik maakt. Onze medewerkers en vrijwilligers staan voor u klaar. Met een luisterend oor, met zorg, ondersteuning en begeleiding. Een cliëntenraad die de belangen van haar cliënten behartigt is voor De Oude Plataan vanzelfsprekend.
 

U bent bij ons van harte welkom!

Wil Zajdenband, directeur zorg en behandeling 


Bezoekadres

De Oude Plataan
Centrum voor wonen met zorg
Zutphensestraatweg 5
6953 CG Dieren

Telefoon
088 990 1900

 

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Aanbod

Nieuws over deze dienst

  1. Gezellige voorjaarsmarkt in De Oude Plataan in Dieren
  2. Leerlingen verzorgen Week van Zorg en Welzijn 2019
  3. Attent Zorg en Behandeling maakt werk van duurzaamheid
  4. Gewijzigde algemene voorwaarden zorgleveringsovereenkomst
  5. HKZ-kwaliteits-certificaat voor Attent Zorg en Behandeling