De Hessegracht, Doesburg

Een duurzame en energiezuinige locatie 

De Hessegracht is in deze tijd uniek te noemen door de duurzaamheid en energiezuinige bouw. Er is zoveel mogelijk met milieuvriendelijke materialen gewerkt en er is veel licht in het gebouw aanwezig dat een ruimtelijk effect geeft en een zonnig karakter uitstraalt. De Hessegracht maakt het mogelijk voor mensen met psychogeriatrische problemen om in hun vertrouwde Doesburg te blijven wonen.

Partneropname

Wanneer één van de twee partners een indicatie krijgt voor opname, dan zijn er binnen Attent Zorg en Behandeling locaties met geschikte kamers voor echtparen. Dit is wel afhankelijk van beschikbare geschikte kamers. Voor meer informatie kunt u contact opnamen met het Attentiepunt.

Veilig en beschermd

In een van de gevelstenen is "Does" geplaatst. De afbeelding, dat zegt iets over veiligheid, over bescherming. Want mensen die op deze locatie wonen hebben bescherming nodig, tegen de veranderingen die deze ziekte met zich meebrengt. Officieel heet het wonen in De Hessegracht, beschermd wonen. Vroeger beschermde deze plek de oude stad tegen onverlaten van buiten. Het eiland waar De Hessegracht op gevestigd is, deed dienst als ravelijn met verdedigingswallen.

Wilt u nadere informatie over De Hessegracht, neemt u dan contact op met Attentiepunt via telefoonnummer 0800 288 36 89 of via e-mail frontoffice@attentzorgenbehandeling.nl

U bent bij ons van harte welkom!

Wil Zajdenband, directeur zorg en behandeling

 


Bezoekadres

De Hessegracht
Beschermd wonen met zorg en behandeling
Coehoornsingel 3-5
6981 KE  Doesburg

Telefoon
0313 49 08 80 (nr. 3)
0313 49 08 81 (nr. 5)

 

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Aanbod

Nieuws over deze dienst

  1. Bibliotheek Doesburg verzorgt workshop voorlezen
  2. Week van Zorg en Welzijn in Doesburg
  3. Leerlingen verzorgen Week van Zorg en Welzijn 2019
  4. Zorgtechnologie en de toekomst…
  5. Attent Zorg en Behandeling maakt werk van duurzaamheid