Beverode, Dieren

Beverode beschikt over een eigen afdeling voor psychogeriatrische zorg (De Parel en De Twinkel) voor mensen met oriëntatieproblemen of dementie. Ook beschikt het over een eigen dagbestedingsafdeling (De Vlinder) voor mensen die structuur voor hun dag nodig hebben. Daarnaast zijn er op Beverode mogelijkheden voor reactivering. Op de sfeervolle locatie voelt u zich vast snel thuis.

Zelfstandig wonen

Beverode heeft zowel éénkamer- als tweekamerappartementen. Op het terrein staan ook zelfstandige zorgappartementen, die Vivare verhuurt. U heeft een telefoon-, radio- en tv-aansluiting in uw woonruimte en een alarmeringssysteem. We bieden u hulp in de huishouding en u kunt uw was door ons laten doen. Op iedere afdeling bevindt zich een sfeervolle huiskamer. Hier kunt u de maaltijden nuttigen. Beverode is ingericht met warme kleuren. Verder heeft het een prachtige tuin met vijver en diverse zitjes en ontmoetingsplekken.

Toegankelijk voor vrienden, familie en mensen uit de buurt

Uw familie is altijd welkom in Beverode en wordt zo mogelijk betrokken bij de zorg en het dagelijks leven in ons zorgcentrum. U bepaalt zelf van welke voorzieningen u gebruik wilt maken. Beverode is een open huis met een warme, informele sfeer. Veel voorzieningen staan ook open voor buurtbewoners, en dat maakt het er zeer gezellig.

Bezoektijden

Voor Beverode gelden er geen bezoektijden. Bezoekers kunnen de gehele dag vrij in en uitlopen. Na 19.00 uur ( wintertijd) en na 21.00 uur (zomertijd) is de voordeur gesloten, bezoekers kunnen aanbellen en dan wordt de deur geopend door een medewerker.

Partneropname

Wanneer één van de twee partners een indicatie krijgt voor opname, dan zijn er binnen Attent Zorg en Behandeling locaties met geschikte kamers voor partners. Dit is wel afhankelijk van beschikbare geschikte kamers. Voor meer informatie kunt u contact opnamen met het Attentiepunt.

Multidisciplinaire begeleiding

U en uw familie kunnen te allen tijde een beroep doen op een multidisciplinair team: specialist ouderengeneeskunde, medewerkers dagbesteding, verzorgenden, geestelijk verzorger en een huishoudelijk medewerker. Ook is speciale begeleiding mogelijk door bijvoorbeeld fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten. Zij staan u terzijde als u training of oefening nodig heeft. De eerst verantwoordelijk verzorgende bespreekt met u uw persoonlijk zorgdossier. Daarin staat welke begeleiding en therapie u nodig hebt om zo zelfstandig mogelijk te kunnen functioneren.
 

Persoonlijk zorgleefplan

U krijgt bij Beverode een eigen zorgplan. Alle gegevens die met het zorgplan te maken hebben, staan in uw eigen zorgdossier. U heeft altijd inzage in uw dossier. Om snel uw weg te vinden in Beverode heeft u een vaste contactpersoon, die regelt dat u de zorg krijgt die u nodig heeft en wenst.
 

Activiteiten en voorzieningen

Beverode biedt cliënten verschillende voorzieningen. Er zijn huiskamers en een grote zaal voor activiteiten. Huisdieren zijn toegestaan (in overleg). Beverode beschikt over een bibliotheekdienst met grote-letter-boeken en gesproken boeken en er is een leesruimte met de dagelijkse kranten. In de bibliotheek is ook een internetcafé. Op zondag kunt u via de intercom een kerkdienst beluisteren. Wilt u blijven logeren? Dat kan. Beverode heeft een logeerkamer ter beschikking.  Er zijn een pedicure, een kapper en een winkel voor de dagelijkse boodschappen. Verder zijn ook de winkels van het Callunaplein in Dieren makkelijk te bereiken en wordt Beverode omringd door prachtige bossen.  In de nabijheid van Beverode vindt u een bushalte. Het treinstation is tien minuten lopen vanaf Beverode. Attent heeft een eigen rolstoelbus waarvan u twee keer per maand gebruik kunt maken als u er eens uit wilt. Bovendien zijn er regelmatig uitstapjes. Ook biedt Beverode een weekprogramma aan met verschillende activiteiten als muziek, bingo, film, bloemschikken, schilderen, kaarten, biljarten, denksport, zang en gymnastiek. De Vrienden van Beverode organiseren regelmatig activiteiten waarbij alle cliënten van harte welkom zijn.

Beverode beschikt over een eigen mortuarium. De kosten hiervoor zijn € 499,- per opbaring. Als familielid van de overledene ontvangt u een sleutel zodat u afscheid kunt nemen op de momenten wanneer u dat wilt.

We zijn er voor u

Persoonlijk, deskundig en betrouwbaar. Dat is Attent Zorg en Behandeling. We bieden zorg op maat, met respect voor uw wensen. Bij ons bepaalt u zelf van welke diensten u gebruik maakt. Onze medewerkers en vrijwilligers staan voor u klaar. Met een luisterend oor, met zorg, ondersteuning en begeleiding. Een cliëntenraad die de belangen van haar cliënten behartigt is voor Beverode vanzelfsprekend.

U bent bij ons van harte welkom!

Wil Zajdenband, directeur zorg en behandeling   
 


Bezoekadres

Beverode
Centrum voor wonen met zorg
Admiraal Helfrichlaan 12
6952 GG Dieren

Telefoon
Algemeen             088 990 14 00
De Parel               088 990 14 01
De Twinkel           088 990 14 03
2e etage               088 990 14 04
3e etage               088 990 14 06
4e etage               088 990 14 10

 

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Aanbod

Nieuws over deze dienst

  1. Beverode bestaat 50 jaar
  2. De Week van Zorg en Welzijn is van start gegaan!
  3. Leerlingen verzorgen Week van Zorg en Welzijn 2019
  4. Attent Zorg en Behandeling maakt werk van duurzaamheid
  5. Gewijzigde algemene voorwaarden zorgleveringsovereenkomst