Dagbesteding en dagactiviteiten

Dagbesteding

Als u zorg van ons ontvangt thuis of in een van onze huizen verblijft, dan is het van belang dat u zoveel als mogelijk activiteiten blijft doen die u prettig vindt en passen bij uw leefstijl. Als u lid bent van een koor, club of andere sociale activiteit onderneemt dan zullen wij ons inspannen om dit te continueren. Wij werken daartoe samen met verschillende organisaties op het terrein van kunst en cultuur. Daarnaast beschikt Attent Zorg en Behandeling over een waaier aan sociaal-culturele activiteiten die geschikt zijn voor kleine en grotere groepen, waarbij rekening gehouden is met uw mogelijkheden.

Dagbestedingsprogramma’s worden seizoensgewijs en vormgegeven en spelen in op feest- en hoogtijdagen. Bij Attent Zorg en Behandeling vinden we het belangrijk dat u “mee blijft doen”.

 

Dagactiviteiten

Dagelijks is het mogelijk om op verschillende dagdelen zinvolle invulling te geven aan de dag door deel te nemen aan diverse dagactiviteiten. Zoals bijvoorbeeld de ochtend te beginnen met het uitwisselen van de laatste nieuwtjes uit de krant om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de wereld. Hierover kan worden gediscussieerd. Er wordt gezamenlijk koffie gedronken en gezamenlijk gegeten.

Verder worden er activiteiten geboden uit verschillende disciplines, zoals creatieve of muzikale activiteiten. Of meedoen aan de wekelijkse ‘beweeg’ ochtend. En er is aandacht voor individuele wensen en hobby’s van de deelnemer. U heeft de keuze aan welke activiteit u deelneemt.
Het doel van de dagactiviteiten is om meer herkenbare dagstructuur aan te brengen en bezig te zijn met activiteiten die niet alleen gezellig maar ook zinvol zijn. Die sociale contacten zijn niet alleen plezierig, ze kunnen ook bijdragen aan uw welbevinden. De activiteiten sluiten altijd aan op uw behoeften.

De dagactiviteiten zijn bestemd voor zelfstandig wonende ouderen met sociaalpsychische problemen (sociaal isolement) waarvoor begeleiding in eigen omgeving onvoldoende is. U kunt deelnemen aan de activiteiten als er een indicatie is vastgesteld door CIZ (Centrum voor Indicatiestelling) in uw regio.

In alle woonzorgcentra en verpleeghuizen van Attent Zorg en Behandeling worden dagactiviteiten voor ouderen geboden. Bijna alle locaties zijn dagelijks geopend van 09.30 uur tot 16.00 uur. Op welke dagen u wilt deelnemen aan de activiteiten bepaalt u zelf en u kunt meerdere dagen in de week komen.

Indien u niet op eigen gelegenheid kunt komen, dan kunt u gebruik maken van de Regiotaxi.

Meer weten?

Voor vragen of nadere informatie kunt u contact opnemen met Attentiepunt via 0800 288 36 89 of stuur een e-mail: frontoffice@attentzorgenbehandeling.nl

Terug naar het overzicht

Afspraak maken?

Vul uw gegevens in en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Algemene gegevens
  • *
  • *
  • *
  • *

Velden met een * zijn verplicht

Nieuws over deze dienst

  1. Attent Zorg en Behandeling maakt werk van duurzaamheid
  2. Avondvierdaagse Elst zit erop!
  3. Week van Zorg en Welzijn is gestart, Attent op tour in de regio!
  4. Wervingscampagne Ik doe ertoe! gestart
  5. Belevingstuin bij locatie Intermezzo in Dieren