Samenwerkingspartners

Samenwerking in zorg en wetenschap


 

Technologie Trolley Rheden

Missie Langer thuis met dementie

Zolang mogelijk thuis wonen; maar wel veilig & zonder zorgen. Waar kan technologie bijdrage als geheugensteuntje, in de veiligheid thuis (bijv.dwaal- en valprotectie) of bij het onderhouden van sociale contacten/hulp.

Tijdens de uitvoering van het Rhedense project Mijn Huis Mijn Toekomst kwam de vraag naar technologische hulpmiddelen voor ouderen met geheugenproblemen naar voren. Zo is het idee ontstaan; nu in 2016 en 2017 gaan 30 inwoners uit de gemeente Rheden thuis bestaande technologische hulpmiddelen uit proberen. Wat werkt wel en wat niet? Wat moet ik daarvoor (aan)leren en hoe? Heb ik daar hulp bij nodig en van wie? Voor meer informatie over deze pilot en de rol van Attent Zorg en Behandeling kunt u klikken op onderstaand logo.

Lerend Netwerk

Zorgorganisaties Liemerije, Vilente, Zinzia en Attent Zorg en Behandeling vormen al enige tijd een lerend netwerk avant la lettre. Op bestuurlijk niveau vond de laatste jaren al uitwisseling plaats van best practices en werden dillema's gedeeld. Sinds 2016 wordt op het niveau van bedrijfsvoering kennis gedeeld en samengewerkt. De kwaliteitteams hebben elkaar ook gevonden en er worden audits bijelkaar uitgevoerd.

 

 

Klik hier voor een impressie van de eerste miniconferentie 'lerend netwerk' in juni 2017.

Klik hier voor het verslag van de miniconferentie 'Lerend Netwerk' 14 juni 2018