Berend van der Ploeg benoemd tot nieuwe bestuurder Attent Zorg en Behandeling.

Berend van der Ploeg benoemd tot nieuwe bestuurder Attent Zorg en Behandeling.Met ingang van 1 maart 2016 is de heer Berend van der Ploeg door de Raad van Toezicht van Attent Zorg en Behandeling benoemd tot bestuurder van Attent Zorg en Behandeling. Hij neemt dan de leiding over van mevrouw drs. Joke Siraa, die na een periode van 22 jaar afscheid neemt. Mevrouw Siraa heeft begin dit jaar aangegeven in maart 2016 de organisatie te willen verlaten, om met pré pensioen te gaan.

Belangrijke bijdrage

Joke Siraa heeft een uitstekende en belangrijke bijdrage geleverd in de ontwikkeling van Attent Zorg en Behandeling. Door haar grote vakkundigheid, betrokkenheid en goede samenwerking met alle partners staat Attent bekend als een deskundige en goed functionerende organisatie met een duidelijke visie op zorg en behandeling, warme aandacht voor iedere cliënt en bekwame en betrokken medewerkers. De Raad van Toezicht is dankbaar voor de resultaten die ze gedurende al die jaren in goede samenwerking met de organisatie heeft behaald.

Achtergrond nieuwe bestuurder

Berend van der Ploeg heeft veel ervaring in het leiden van complexe organisaties. In zijn laatste functie, als gemeentesecretaris van Nijmegen, heeft hij de organisatie omgebouwd tot een netwerkorganisatie, waarin de zorgtaken dichter bij de mensen worden georganiseerd. De veranderingen in de zorg vragen om innovatie en om wendbaarheid van mensen die er werken. Hij ziet er naar uit om daar, samen met de medewerkers van Attent en in verbinding met al onze partners, goed vorm aan te geven. Met zijn achtergrond zal de heer Van der Ploeg als Raad van Bestuur op deze manier verder richting geven aan de ingezette transitie en anticiperen op de ontwikkelingen binnen de zorg.

De Raad van Toezicht van Attent Zorg en Behandeling bestaat uit de heer W. Burgmeijer (voorzitter tot januari 2016), mevrouw B. Annot-Mekelenkamp (voorzitter vanaf januari 2016), de heer B. Kuitert, de heer T. van Dalen, de heer W. Remkes en mevrouw M. van Schaijik.

Terug naar het overzicht

Laatste tweets

Samen met Multicultureel Platform Rheden hebben wij afgelopen zaterdag een voorjaarsmarkt bij onze locatie Rhederho… twitter.com/i/web/status/1…